Pågående projekt och Goda exempel

Om YGGDRASIL

Yggdrasil är ett Interreg-projekt med 7 partners i Danmark, Norge och Sverige. Region Midtjylland i Danmark är Leadpartner.

Projektet startade 1 januari 2016 och pågår till och med 2018. Den totala budgeten är 2 961 106 euro.

Här finns Goda exempel om validering

Filmer som visar hur validering kan gå till berättat av personer som blivit validerade, rapporter om projekt som bidragit till synliggörande av individens kompetens etc.

Kontakta oss gärna om du har något gott exempel vi kan visa och delge andra.

.

Aktuellt

  • Valideringsdelegationens delbetänkande

    Regeringen beslutade den 19 november 2015 att tillsätta en kommitté i form av en nationell delegation med uppdraget att följa, stödja och driva på ett samordnat utvecklingsarbete inom valideringsområdet. ...

  • Future Kitchen - Nyanlända ska lockas till jobb i storhushåll

    I framtiden kommer bristen på utbildad kökspersonal att bli mycket stor i Sverige. Uddevalla kommun deltar nu i ett pilotprojekt för att få nyanlända att satsa på utbildning och arbete inom storhushåll ...

  • Nationell standard för branschvalidering

    Den 1 februari presenterade Myndigheten för yrkeshögskolan en standard för validering av yrkeskompetens. Modeller för att synliggöra och bekräfta yrkeskompetens har genom åren utvecklats av olika branscher. ...

  • Projekt Hikikomori

    Är tvärsektoriellt arbete bättre? Projekt Hikikomori har sedan hösten 2015 jobbat tvärsektoriellt med ungdomar mellan 15-24 år som behöver stöd med utbildning eller arbete. Den 15 juni diskuterade personalen ...

  • Förslag om validering på remiss

    Förslagen i departementspromemorian Validering med mervärde (Ds 2016:24) syftar till att öka tillgången till validering och att tydliggöra myndigheternas ansvar. Till och med den 3 november 2016 går det ...

  • Start för projekt "Validering kock Västra Götaland" hösten 2016

    Under våren 2016 har yrkesbedömare inom offentliga måltidsorganisationer i Västra Götaland genomfört valideringar utifrån UHRs Valideringsmodell Kock. Vid Skolmatsakademins nätverksträff 17 maj 2016 i ...

  • Fler nyheter